Welke voordelen kan een bv structuur u bieden?

Wilt u beginnen met ondernemen en overweegt u om een besloten vennootschap te starten? Heeft u een groeiend bedrijf en wilt u uw rechtsvorm wijzigen om uw fiscale situatie te verbeteren? De voordelen van een bv kunnen zowel voor starters als bestaande ondernemingen bijzonder interessant zijn – maar u moet wel weten waar u op moet letten.

House of Solutions kan u alles uitleggen over de voordelen die een bv ten opzichte van andere rechtsvormen kan bieden. Onze financiële en fiscale adviseurs vertellen u precies wat u moet weten om te bepalen of een bv voor u de ideale keuze is.

image_big

 

Wegen de voordelen van een bv op tegen de nadelen?

Een bv heeft diverse voordelen in vergelijking met andere rechtsvormen. Een van de belangrijkste voordelen van een bv betreft uw aansprakelijkheid als ondernemer: een bv is, in tegenstelling tot een vof of eenmanszaak, een aparte rechtspersoonlijkheid. Dit betekent dat u uw privévermogen kunt scheiden van het vermogen van de bv. Mits er geen sprake is van wanbestuur of kwade opzet wordt u bij een faillissement dus niet persoonlijk aansprakelijk gesteld.

Daarnaast heeft een bv ook andere voordelen. Zo kunt u via uw bv een hypotheek verstrekken voor uw eigen woning, soms zelfs geheel rentevrij. Ook kunt u makkelijker in eigen beheer een pensioen opbouwen en is uw belastingdruk lager. Aan de andere kant brengt een bv wel meer jaarlijkse kosten met zich mee, en kan de keuze voor deze rechtsvorm nadelig uitpakken wanneer uw bruto winst beneden bepaalde grenzen valt. Bovendien is de oprichting van een besloten vennootschap complexer dan de oprichting van andere rechtsvormen.

Maak de juiste financiële keuze

Het oprichten van een bv kan interessante voordelen bieden, mits u van tevoren goed nadenkt over de voor- en nadelen van deze rechtsvorm. Bent u van plan om een omvangrijk startkapitaal in uw onderneming te investeren? Is het belangrijk dat u investeerders kunt aantrekken en leningen kunt aanvragen? Zijn de projecten in uw sector vaak omvangrijk en bent u van plan om direct personeel in te huren? In dergelijke gevallen biedt een bv vaak meer voordelen dan een eenmanszaak of een vof.

Wilt u zeker weten dat een besloten vennootschap in uw geval de beste keuze is? Heeft u vragen over de oprichting van een bv, of zoekt u een specialist die u daarbij kan begeleiden? House of Solutions helpt u graag om optimaal gebruik te maken van de voordelen van uw bv. Meer weten? Neem gerust contact op met ons team!